2010. július 14., szerda

Bíró Ica és Marilyn Monroe




A mai napon lezárult a meghirdetett Marilyn Monroe szellemidéző- és hasonmás verseny.


A szellemidéző verseny győztesét, Fullextrát megkértük, hogy egy rövid interjú erejéig idézze meg nekünk a felejthetetlen Golden Globe-díjnyertes színésznőt. Marilyn Monroe-t!


Fullextra: Jó jó, de melyiket, annyira egyformák:-))) Na jó tudom, előbb idézzek szellemet, aztán szellemeskedjek! Mi lenne, ha az idézéssel együtt a kérdést is feltenném,..... gondolatban...érzem ez így rendben lesz...akkor idéznék.....idézek.....igézek....


MM: Már itt is vagyok! Puszi, és köszönöm a gondolati síkon feltett kérdést! Norma Jeane Mortensonként néven születtem Los Angelesben, de az édesanyám első férje után Norma Jeane Baker néven anyakönyveztek. Gyermekkoromat nevelőszülőknél és intézetben töltöttem el. Apukámat nem ismertem és még öt se voltam, mikor sajnos anyukám elmegyógyintézetbe került. Mindig egyedül éreztem magam, így nem csoda, hogy 16 évesen otthagytam a gimnáziumot és férjhez mentem. A háborúban betanított munkásként dolgoztam egy hadianyaggyárban és itt fedezett fel a hadsereg egyik fotósa. Nemsokára ismert modell lettem. Sőt négy év múlva már a 20th Century Fox szerződtetett kisebb szerepekre. Ekkor festettem szőkére a hajamat és változtattam meg a nevemet.


Fullextra: Kedves Marilyn Monroe, Ön nem pusztán csak modell volt, hanem egy ikon, a szexistennő élő szobra...izééé...ööö...illetve már nem élő, de örök!


MM: Azt kell mondjam, hogy sajnos a szexbomba-image rányomta bélyegét a pályafutásomra. Sokszor próbáltam olyan szerepekhez jutni, amelyekben megmutathattam volna színészi képességeimet, de sem a filmgyártók, se a közönség nem óhajtott másnak látni.


Fullextra: Sajnálom, de el kell ismernie a felfújt szoknya nagyon szexis és formabontó volt. Viszont megértem, így most már beszéljünk csak a filmekről!


MM: 1950-ben a "Mindent Éváról" című Joseph L. Mankiewicz filmben tűntem fel egy epizódszerep erejéig, de az első ismertebb filmem az "Aszfaltdzsungel" volt. Nemzetközi hírnevet a Niagara hozta és arra a bizonyos átkos szexistennő trónjára is ezzel a szereppel emelkedtem. Azt írta a sajtó rólam, hogy „Ragyogó szőkeségével, szabályos arcával, nőies idomaival az Igazi nőt imádják bennem”.


Fullextra: hmnmm....Aztán jött a teljes kitárulkozás és a hírnévvel együtt járó nehézségek is.


MM: Igen nagyon szépen mondtad. Szerintem tegeződjünk. Amint az az első Playboy címlapján (1953) szerepeltem, nemcsak az újságból adtak el sokat, de én is felkerültem a WC-k és műhelyek falára. 1955-ben hiába lettem az Actor's Stúdió színiiskola tagja, továbbra is csak a testem érdekelte az embereket. Sajnos a sajtó a lelkemet se kímélte. Magánéletemet is szívesen célba vették. Arthur Miller íróval kötött házasságomat folyamatosan tudósították 1956–1961 között, csakúgy, mint John F. Kennedyvel és öccsével, Roberttel való viszonyomat is. Sokak azt állítják, öngyilkos lettem, de jobban meg kellett volna vizsgálni az eltusolt bizonyítékokat.


Fullextra: Igen volt egy olyan elmélet, miszerint nagy mennyiségű Nembutal beöntést kaptál, de ezt több kutatás végül megcáfolta. Halálod nekünk nagy tragédia és örökre megörizük a szívünkben. Képeid még mindig, mindenhol megtalálhatók, -bélyegeken, híres festményen, újságokban- mítoszod semmit sem halványodott azóta. S neked Marilyn, még az is megadatott, hogy soha nem fogsz megöregedni. Mindig is a szoknyáját fogó, csókos szájú, az elnöknek éneklő szexi lány maradsz, aki édes filmekben szerepelt. Az egyik kedvencem a „Van aki forrón szereti” - tudtad?


MM: Az tényleg jó film volt. Nagyon élveztem a „Kertész” fiúval a forgatást, tudod a Tónival. Na, de már sokat beszéltünk rólam, most már térjünk rá a versenyzőkre. Én hosszasan vizsgáltam a leadott képeket. Láttam itt színes, mostan készültet és fekete-fehér, régebbit is. Sokan próbáltak hasonlítani rám, de én most olyan valakit választottam, aki nem csak arcra, gesztusra, alakra olyan mint én, de belőle is sugárzik az a varázslatos erő és vonzás, ami belőlem is áradt. Legalábbis úgy hiszem, mert azért ezt a férfiak még jobban érezhetik. De legfőképp azért esett a választásom Bíró Icára, mert megannyi további hasonlóság is van bennünk! Ő is modell és szexszimbólum és képzeld, mivel szinte egy napon születtünk, -persze az éveket nem számítva- a horoszkópunk is nagyon hasonlít egymásra. Ez persze nem csoda, hisz mindketten Ikrek vagyunk, Oroszlán aszcendenssel. Ezt majd legközelebb be is mutatom.


Jééééé! Most látom csak, hogy ez nem is tükör itt előttem, hihi....hanem maga Bíró Ica! Szia Ica!


BÍRÓ ICA: Szia Marilyn! Valóban nagyon sok hasonlóságot lehet felfedezni a pályafutásunkban, beleértve azt is hogy az én magánéletemet is megnehezítette a sajtó. Igaz nekem nem volt viszonyom az elnökkel, nem csináltam filmeket és gyógyszerekkel se éltem, de hát furcsa ízlésre vallott volna, ha Kádár villában kötöttem volna ki részegen egy filmbemutatóm után.


MM: Igen, ma már nagyon sajnálom és szégyellem, de akkor nagyon szerelemes voltam és csalódott. Inkább beszéljünk rólad! Engem a halálom őrzött meg ilyen fiatalon, de téged Ica, az élet konzervált. Ha titkodat árulni lehetne, akkor a nők nem öregednének. Te most pont olyan csinos vagy, mint ezeken a fekete-fehér képen, ahol bizony el kell ismernem nagyon hasonlítasz rám! A következő képen például, még magam is elcsodálkoztam. Mi is a titkod?


EZEN A KÉPEN IS BÍRÓ ICA VAN!

A titkomat már sokszor elárultam és ha nagyon lesarkítjuk, még meg is vehető DVD-n vagy könyv formában, de a tanításom lényege az, hogy egyszerre kell törődni a testünkkel és a lelkünkkel és hinni abban, hogy nem a születési életkorunk határozza meg, hogy valójában mennyi idősnek nézünk ki. Igaz ezért naponta tenni is kell. Fontos az egészséges táplálkozás, a napi mozgás és az a hit és belső erő, melyet soha nem szabad lebecsülni. Lányok, a belső kisugárzás a lényeg! Azt kell a felszínre hozni!


MM: Igen ez a Blogodból is érződik! Mivel már fent a mennyekben is van Internet, rendszeres olvasód leszek és engedd meg, hogy elénekeljem a kedvenc dalomat! Mivel most nálatok egy egész jóképű elnök van, hát neki is, de legfőképp a Fullextrának, aki amióta bejöttem le se veszi rólunk a szemét. A kis szemét! De semmi baj, inkább a szemét legeltesse, mint egy nyájat. Egyébként is olyan jól megidézett! Neked meg gratulálok Ica, Istenien nézel ki..... és most jöjjön a dal! Ja, és eladó a kéglim is!




1 megjegyzés:

Judyty írta...

Csak gratulálni tudok az ötlethez! Nekem tetszik!!!!