2010. július 20., kedd

Mi A HOSSZÚ ÉLET ÉS A FIATALSÁG TITKA 1.


Kedves Blog Olvasó!

BÍRÓ ICA: Az utóbbi időben sok kérdést kaptam a Facebook-on, de eddig nem volt alkalmam megfelelő részletességgel reagálni. Természetesen, akinek tudtam írtam, de nyilván az időkorlátok miatt lehetetlen mindenkinek válaszolnom. De végre van egy fórum, a blogom, melyben egy-egy téma bővebben is kifejthető.

Tombol a nyár és – mint ahogy ez minden nyáron örökzöld téma - sokan kértetek tanácsot a kivillanó has, forrónadrágos fenék és a miniszoknyába bújtatott lábak még szebbé tételére, alakítására, netán karcsúsítására. Ezért E.T. Fullextrával közösen pár napos blog-fitness napokat tartunk! Persze ha valakit sokkal intenzív gyakorlás érdekel, akkor jó ha tudja, hogy ezen izomcsoportokra és testi területekre speciális DVD-t és videokazettát adtam ki, azonban most nem elsősorban ezt szeretném reklámozni. Ugyanis ha a blogban közölt gyakorlatokat elsajátítja és aztán naponta elvégzi, máris nagyon sokat tett az egészségéért és a fittségéért. A torna mellé étkezési tanácsokkal is szolgálnék.

Fullextra: Na végre, akkor megtudhatjuk, hogy

„Mi A HOSSZÚ ÉLET ÉS A FIATALSÁG TITKA!”

BÍRÓ ICA: Szerintem mindenkinek a hosszan tartó fittség, egészség, a fiatalos kinézet, a kreativitás és a lendület megtartása kell, hogy legyen a célja. Bizonyíthatóan a kíméletes és biokémiai szinten is optimálisan összeállított étkezés nagymértékben befolyásolja szervezetünk működését, sejtjeink állapotát. Ha az immunrendszert erősítő, a hormonrendszert serkentő, a keringést fokozó, a légzést optimalizáló és az emésztőrendszert serkentő táplálékokat fogyasztunk, elősegítjük testük szervrendszerének és irányító mechanizmusainak regenerálódását. Most – a tornák előtt - néhány különösen fontos, a szervezetünkre szinte csodaszerként ható, ifjító és egészséget javító élelmiszerre hívnám fel a figyelmet. Különféle népek bevált, ősi táplálkozási és életmódbeli szokásait szeretném követendő példaként bemutatni.

CSIPKEBOGYÓ: a svédek kedvence: bőrfiatalító, aktiválja a nemi hormon termelését, fokozza az ellenálló képességet. Magas a C-vitamin-tartalma.


A SAVANYÍTOTT KÁPOSZTA és egyéb savanyú ételek a német lakosság táplálkozásának részei. Szabályozzák az emésztést és az immunrendszert. Belsőnk és a vér tisztításával megfiatalítják a testet. Egy-egy savanyú káposzta-nappal salaktalaníthatjuk a szervezetünket.

A JOGHURT-fogyasztásnak a bolgárok hódolnak. Minden típusú joghurt, kefir jótékonyan befolyásolja az emésztést, és gyulladáscsökkentő hatása is kimutatható.


CSALÁN: elsőrangú méregtelenítő, vízhajtó, tisztító és erősítő hatású gyógynövény. Teája napi fogyasztása méregtelenítő kúránk alapja lehet.


FOKHAGYMA: a magyarok életelixírje. Immunjavító, roboráló szer, mely a szívet, az érrendszert és a vérkeringést karbantartja. Antibiotikus, emésztést elősegítő, görcsoldó, nyugtató, gombaölő és első számú méregtelenítő szer. De rákellenes hatása is kimutatható.


FULLEXTRA: Tudtad, hogy ha a fokhagymától fáj a hasad, akkor ezt ki lehet cselezni? Vágd apróra a tisztított fokhagymát, vagy préseld ki. Citromlével leöntve, egy üvegbe kell betölteni, majd jól lezárva állni hagyni. Ezután a képződött „citromos-fokhagymás elixírből” esténként egy kanállal kell bevenni. Ha így is fáj a gyomrod, beveheted tejjel vagy joghurttal. És ha még így is fáj, akkor lehet, hogy lenyelted a kanalat is.

A VIRÁGPORT és a MÉZET (mézkenyeret), méhpempőt a világ összes országában elismerik és kedvelik. Öregedés gátló életelixírként tartják számon. Baktérium- és vírusszaporodás-gátló antibiotikus anyagokat is tartalmaz. Immunerősítő, sejtfiatalító és tonizáló hatását külső-belső használatban egyaránt hasznosítják. Csonttörés, asztma, máj és bőrbetegségek esetén is hatásos. Emésztési zavarok, hurutok, ízületi gyulladások és a férfi nemi mirigy (prosztata) panaszok kiemelt gyógyítója. Az allergiában szenvedők óvatosan próbálják ki fogyasztását. Cukrok helyett részesítsük előnyben a méz használatát.

TENGERI ALGÁK a japánok fiatalító csodája. A sejtfejlődést és a szexuális aktivitást serkenti. Immunerősítő, méregtelenítő, emésztést elősegítő hatása mellett magas klorofilltartalma miatt dezodoráló, regeneráló, antibakteriális hatása elismert. Kiváló antioxidánsként tartják számon, rákellenes és káros sugárzás elleni védelemben is első helyen szerepel.

ZÖLD TEA: Kínában és Japánban fogyasztják. Elsőrangú antioxidáns, sejtfiatalító hatása kimagasló.

GINSZENG: “ember és életgyökér”. A kínaiak ősi titka. Nemi ösztönt és életerőt fokozó, fiatalító szerként és minden betegség gyógyító elixírjeként alkalmazzák. Szíverősítő, idegrendszert újjáélesztő, hormontermelést serkentő és a sejtképződést aktiváló hatása kimagasló. Erősítő ereje, fizikai és szellemi téren is hatékony. Az immunrendszert nagymértékben javítja. Reggelente egy ginszengkapszula ajánlatos.

KÖLES: kínai és hindu csodatáplálék, fiatalító szer. A legtáplálóbb gabonaféle, lúgosító hatású, nem hizlal.

SZEZÁMMAG: Afrika, India, Kína kedvence, szexuális aktivitást növelő hatást tulajdonítanak neki. Javítja a memóriát, megszünteti a fáradtságot és a szerelmi lehangoltságot. Koleszterinszint-csökkentő, kedvező hatást fej ki a bőrre is. Ha lehet, szezámmagos barna kenyeret vásároljunk. Müzlibe is használjuk előszeretettel.


ANANÁSZ: a trópusi emberek kedvenc rost dús gyümölcse, emésztést elősegítő enzimeket tartalmaz. Bontja a zsírokat, ezért kizárja az elhízás veszélyét. Nyers és konzerv ananászt egyaránt fogyaszthatunk. A testszépítő konyha egyik kedvenc alapanyaga.

Fullextra: Na elég mááááá! Éhes lettem, és ha eszem akkor hízás lesz a vége. Akkor meg még több????? torna kell!!!! Szóval jobb elkezdeni előbb, mint utóbb.

BÍRÓ ICA: Várjál egy kicsit. Még meg szerettem volna említeni a szaunát, meg a tenger gyümölcseinek és a halainak fogyasztását meg...a ....

Fullextra: ... igen, meg beszélhettél volna a "töketlen fecske maximális sebességéről is (Gyalog galopp)" is, de mikor eszünk már!

Bíró Ica: Látom veled nem lehet bírni. Ma még nasizhatsz utoljára aztán holnap kezdjük. Jó így!?

Fullextra: Jó!

Nincsenek megjegyzések: