2010. július 9., péntek

MÁR CSAK 3 nap!

MAI IDÉZETEM: "A bölcs nem az, aki soha nem szenvedett, hanem aki átélte és legyőzte a kétségbeesést!" (Indiai tanítás)

NÉVNAPOK:
Lukrécia, Bereniké, Detre, Eleonóra, Fausztia, Fausztina, Félix, Gotfrid, Hajna, Koppány, Leonóra, Margit, Marina, Marinella, Marinetta, Nóra, Réta, Vera, Verbéna, Verita, Veron, Verona, Veronika, Veronka


Tudtad? MAI NAPON TÖRTÉNT:
518 – Trónra lép I. Justinus bizánci császár († 527).
1357 – A prágai Károly-híd alapkőletétele.
1816 – Kikiáltják Argentína függetlenségét.

EZEN A NAPON SZÜLETETT:
1578 – II. Ferdinánd német-római császár, magyar és cseh király († 1637)
1824 – Mednyánszky Sándor Cézár római katolikus lelkész, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc tábori főlelkésze († 1857)
1933 – Csala Zsuzsa Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész
1953 – Fa Nándor magyar vitorlázó, aki 717 nap alatt körülvitorlázta a Földet
1956 – Tom Hanks Oscar díjas amerikai színész

A 3-as számról egy kis agytorna!
Már csak 3 nap is kezdjük a Blogot!

Ez a Jupiternek megfelelő szám, a 6-tal és a 9-cel van rokonságban. Azokkal van kapcsolatban, akik bármely hónap 3-adikán, 12-edikén 21-edikén vagy 30-adikán születtek.  (MINT ahogy ICA IS!!!) Még nagyobb a jelentősége a 3-as számnak február 19-től március 27-ig, vagy november 21-től december 27-ig.

A 3-as számú emberek kifejezetten ambiciózusak, sohasem elégednek meg alárendelt pozíciókkal. Céljuk, hogy kiemelkedjenek a világban, s uralomra és tekintélyre tegyenek szert mások fölött. Ha egy tekintélyt képviselő személy utasítja őket, akkor kiválóan hajtják végre a parancsokat. Szeretik a rendet és fegyelmet mindenben, szívesen segítenek, de ragaszkodnak hozzá, hogy az ő rendelkezéseiknek mások engedelmeskedjenek.
Gyakran kerülnek a legmagasabb pozíciókba bármely szakmában. Elsősorban a hadseregben, a tengerészetnél, a kormányzatban jutnak tekintélyes posztokhoz, de az életben bárhol lehetséges ez, ahol a megbízhatóság és a felelősségteljesség alapkövetelménynek számít.  Szerencsekövük az ametiszt, amiből jó, ha mindig hordanak egyet maguknál.

Fullextra: Atyaég, hát akkor Ica pályát tévesztett! Sürgősen jelentkezz a hadseregbe tábornoknak!!! Hihi!!! Na jó csak vicceltem, még a végén a tengerészek csak téged néznének és a hajó elsüllyedne! Javasolt oldalak: http://www.ezoterikus.hu/hir?id=653

Na nézzük mi az ami még a hármassal összefügg a „három kismalac” és a „három fejű sárkányon” és a „háromszor veri ezt kenden”-en kívül!!!


BÍRÓ ICA: A Szentháromság!!
Fullextra: Igen és még néhány egyéb is, pl. a ...

Robotika három törvénye

A sci-fiben a robotika három törvényét Isaac Asimov alkotta meg. A történeteiben szereplő robotok zöme ezen szabályokat követi. Először a Körbe-körbe című novellájában olvashatóak, a következő formában: A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben, vagy tétlenül tűrnie, hogy emberi lény bármilyen kárt szenvedjen. A robot engedelmeskedni tartozik az emberi lények utasításainak, kivéve, ha ezek az utasítások az első törvény előírásaiba ütköznének. A robot tartozik saját védelméről gondoskodni, amennyiben ez nem ütközik az első vagy második törvény bármelyikének előírásaiba. Az Oxford English Dictionary szerint a robotika szó a Te hazug! című novellában szereplő első törvényben fordult elő először. Asimov eleinte nem tudott nyelvújításáról: úgy hitte, a szó a mechanika, hidraulika és egyéb tudományágak összefoglaló neve volt.[ A három törvénynek meghatározó szerepe van Asimov írásaiban, az Alapítvány–Birodalom–Robot sorozatban ugyanúgy, mint A Jupiter holdjaiban, s írók hivatkoznak rá a science fictionön innen és túl. Mesterséges intelligencián dolgozó tudósok is gondolkoznak saját jövőbeli robotjaiknak asimovi törvényekkel való felruházásán.

Három hering

Scheveningen számára a hering olyannyira fontos, hogy a város címerében három is található belőle, mindegyikük fején arany korona. A régi időkben a heringhalászok csónakjai zászlókkal díszítve futottak ki. Napjainkban június közepén a várost lobogózzák fel a halászkikötő környékén a zászló napjára.

Három büntető, három kapufa, egy gól - videó


A Spanyolország-Paraguay vb-negyeddöntőn előbb Cardozo büntetőjét megfogta Casillas, majd pár pillanattal később Xabi Alonso is 11-est rúghatott, amit elsőre értékesített, ám újra kellett rúgnia, és másodjára kihagyta. A hajrában Pedro kapufája után Villa két kapufás gólja döntött az Eb-aranyérmes javára.

TANKCSAPDA 3 grácia

REFRÉN: A három grácia és
Nincs semmilyen demokrácia, az ágyban
Én vagyok csak, meg a három grácia



Na és egy kis emlékezés Rejtő Jenőre:
A három testőr Afrikában így kezdődik…

"Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta. A gyalogos, az őrvezető és a géppuskás a padon foglaltak helyet, a hússaláta az asztalon, egy tálban. Idő: délután hét óra. Színhely: Afrika, Rakhmár, egy távoli, eldugott garnizon a Szahara valamelyik oázisában, ahol néhány ottfelejtett légionista és egypár nyomorult arab tengődik. Személyek: személytelenek. Történik: semmi. Rakhmár oázis legfeltűnőbb jellegzetessége, hogy a legkevésbé feltűnő, legkisebb mértékben sem jellegzetes oázis Afrikában. Középpontja egy vályogfallal körülvett katonai tábor, amit a szaknyelv minden alap nélkül, pusztán szokásból "erőd"-nek nevez. Az "erőd" ellenálló képességéről fogalmat adhat egy nemrég lejátszódott esemény, amikor a részeg káplár dühösen a falba rúgott, és súlyos sérüléssel a kórházba szállították, mert az egyik lőrés a fejére esett. De ilyesmit mégis "erőd"-nek hívnak. És számmal is ellátják. Ez az erőd a 72-es számú volt a Szahara hasonló építményeinek sorában. A körfal mögött egy "törzsépület" (nyerstéglából épült földszintes kis ház) és két legénységi barakk. A barakkban katonák, a katonákban fásult letargia az álmosító forróságtól és az egyhangúan múló napoktól. Vagy ötven pálma veszi körül az erődöt, poros, tikkadt, félholt, hosszú fák, és tetejükben egy-két kedélybeteg majom ténfereg. Ezek szívesen elköltöznének dúsabb tájakra, de nem tudják, hogy kerültek ide. A pálmák között nyolc-tíz duárnak nevezett sárputri, ismeretlen céllal, mert a bennszülött háztulajdonosok évekig nem mennek be az ajtón. Viszont az ajtó elől sem mozdulnak. Hová mennének a forró oázisban? Vagy mit csinálnának benn a kunyhóban? Igaz, végeredményben az sem világos, hogy mit keresnek ezek az arabok a kunyhó előtt, ahol üldögélnek, de hát egy oázis nem arra való, hogy minden mozzanatában megfeleljen valamiféle okszerűségnek."

Már csak kibírjuk ezt a 3 napot!!! 
Kezdődik a visszaszámlálás!
Fullextra

Nincsenek megjegyzések: