Hálózat


  • Név: Bíró Ica
  • Foglalkozás: MLM igazgató  (is)
  • Született: Máj. 30.
  • Haja: szőke
  • Szeme: barna
  • Magasság: 171 cm
  • Súly: 57 kg
  • Családi állapot: elvált
  • Csillagjegye: Ikrek (As: oroszlán)
  • Kedvence: Yoda


Mi a multi level marketing?

A multi-level marketing szószerinti fordításban annyit jelent: többszintű értékesítés. Ez a száraz meghatározás azonban a töredékét sem tükrözi annak, amit e kifejezés és az általa fémjelzett, az egész világra kiterjedt mozgalom jelent. Az Angliában, 1965-ben létrehozott szakmai szervezet, a Direct Selling Association a multi-level marketingre a következő definíciót adta:" Fogyasztásra szánt javak értékesítési módszere, amely szerint független termékforgalmazók hálózata az árut közvetlenül magánszemélyeknek, otthonukban vagy a munkahelyükön adják el, személyes figyelmességgel."
(forrás:P.Clothier: MLM. London, 1992)

Sok világcég, pl. az Avon, Amway is kihasználja az MLM – Multi Level Marketing nyújtotta lehetőségeket hiszen ez egy jó üzleti modell. Napjainkban azonban az MLM lehetőségeket gyakran összekeverik a piramisjátékkal és nem kicsi a bizalmatlanság az emberek körében. Az MLM és a piramisjáték között valójában egy hasonlóság van, amely az oka annak, hogy nagyon sok embert megtéveszt. A hierarchiában alacsonyabb szinten álló tagok pénzt juttatnak a magasabb szinteken levők felé, és ahogy a rendszer egyre lejjebb épül, elvileg mindenki jövedelemhez jut mindaddig, amíg van lehetőség új munkatársak, partnerek toborzására. Egyszerű számítással kimutatható azonban, hogy az így épülő piramis hosszú távon nem működhet, mivel X lépcső után egyszerűen elfogy a potenciális bevonható emberek száma. Ha nincs több befizető, a rendszer összeomlik, és az alsó szinten levő tömegeknek már nincs aki fizessen, ők a vesztesek!
No, de akkor mi is a különbség egy legálisan működő MLM és egy olyan piramisjáték között (amire egyébként a BTK. is rendelkezik paragrafussal)?

A piramisjátékot úgy kell elképzelni, mint egy zárt rendszert. Itt a profit valójában a vesztesek pénzveszteségéből termelődik ki. Egy legális MLM rendszerben foglalkozó munkatársnak kettős feladata van. Neki nem csak arra kell odafigyelnie, hogy mindig újabb és újabb tagok legyenek, hanem arra is, hogy a beléptetett embereket tanítsa és odafigyeljen az értékesítés menetének minden apró mozzanatára. A piramisjátékkal szemben, ahol csak az új tagok befizetéseiből képződnek a csúcson állók bevételei, az MLM hálózatba így folyamatosan áramlik a termékek termelői és fogyasztói ára közötti különbözet (jutalék), tehát mindenki nyer vele és nem lesznek elkeseredett vesztesek. Természetesen ez nem csodaszer. Sokan azért csalódnak, mert elhiszik, hogy munka nélkül is meg lehet gazdagodni. Nem elég csak egy csomagot, vagy egységet megvenni, hisz akkor semmiben nem különbözne a piramisjátéktól. Ez egy speciális marketing szakma, ahol persze azért kereshetsz többet, mint ha egyedül dolgoznál, mert nincsenek időkorlátok. Mivel a csapat összbevételéből is részesülsz, nem csak magadra számíthatsz, hanem a csapatod teljesítményére is. Ez pedig un. passzív jövedelem.


A legális MLM tevékenység tehát sikeresen végezhető.

Én, Bíró Ica mindig is kerestem a több lábon állás lehetőségét. Mind a pályafutásomban, mind az egészen más üzleti világban is. Jelenleg 3 hálózatot építek:

1.      Energetizáló és gyógyító világszenzáció (Japán magma tűzhányó kő gyógyító ereje, sorszámozott, kipróbálható, eredeti. Gyógyír, energetizál, vizet tisztít)
2.      Kedvezményes vásárlói kártya (keress pénzt mások vásárlásaiból, miközben ők is kedvezményt kapnak)
3.      Internetes világüzlet. (Vásárolj világmárkákat akár 95% kedvezménnyel, nézz filmeket, hallgass zenéket ingyen stb.)

Mindháromról részletesen is fogok írni!
Addig is, ha érdekel valamelyik téma, kérlek jelentkezz a biroicablog@gmail.hu mailben.

Szeretettel, 
Ica!