2010. október 2., szombat

A problémák megoldása


A problémák megoldását erőpróbának kell tekinteni, melyeket azért kapunk, hogy átéljük, és emberhez méltóan legyőzzük, majd túllépjünk rajtuk. A test-lélek-szellem közös útján a személyiség akaraterejének a megmérettetései ezek. “Teher alatt nő a pálma” – tartja egy ősi mondás. Igaz! Csak az képes fejlődni, aki tudatosan építi magát, aki hajlandó változtatni, és mindig cselekvésre képes a célkitűzéseinek megvalósítása érdekében. A megfontolt, tudatos önépítés minden szempontból szükségeltetik ahhoz, hogy kiegyensúlyozzuk és harmóniába hozzuk életünket.

Túl kell lépnem a múlton, el kell engedni, és ha úgy tetszik, meg kell bocsátani mindenkinek: önmagunknak is az elhibázott dolgokért. Azért fontos a megbocsátás, mert feloldja a feszültségeket, és józanabbá, indulatmentessé tesz. Képessé arra is, hogy tovább tudjak lépni az új lehetőségek felé, szabadon, és ne kelljen őrizgetni a fájdalmas történéseket a múltból. Tovább kell lépni! Nem szabad hagyni, hogy a múltban elkövetett hibák tönkretegyék a jelent, amely a jövő alapját szolgálja.

Ez a gondolkodási mód nemcsak a párkapcsolati problémák enyhítésére szolgálhat, hanem egyéb sérelmeink elengedésére is hasznos lehet. Ne rágódjunk soha a múlton, lépjünk túl rajta! Csak így nyílhatnak meg a kapuk az új dolgok befogadására. Ha kell, forduljunk szakemberhez, aki mélyen a tudatalattinkból is képes felhozni az elraktározódott fájdalmakat. A relaxációs gyakorlatok és a meditáció alatt is oldódhatnak a problémák.

Az, hogy itt és most ezt le mertem írni, máris könnyebbnek érzem magam!

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyon egyet értek a cikkel. Szeretném javasolni mindenkinek, hogy ha nincs kinek elmondani a problámáit, sérelmeit Írja ki magából. Tényleg segít. Nem szabad bent tartani, mert lelki sérülést okoz és betegséggé alakul. Én tapasztalatam sajnos magamon és válltoztattam rajta. És most jól érzem magam és szertném, ha mások is ezt tennék. Üdv: Márti

fullextra írta...

Köszönöm a biztató szavakat, a magam és az Olvasóim nevében is. A blogom várja továbbra is a segítő, jobbító szándékú megjegyzéseket, mert attól lenne igazi és életszerű, ha interaktívvá tehetnénk. Kedves Márti, neked meg sok sikert és boldogságot kívánok az életben! Bíró Ica