2010. augusztus 10., kedd

Válogatás cikkekből: Sikeres nők lapja 1985

1985


Bíró Icáról cikk jelenik meg a sikeres nőket bemutató lapban, ami király, de történelmi hűség kedvéért el kell ismernem az 1985-ös évben még történt egy s más...(Fullextra)

Tehát emlékezzünk...január 1.Jugoszláviában – az alapvető élelmiszerek és szolgáltatások kivételével – felszabadítják az árakat.

március 5. – Az iráni tüzérség megkezdi Baszra városának bombázását.

március 11.Mihail Gorbacsovot választják meg a Szovjetunió Kommunista Pártjának főtitkárává.

március 12. – Az USA és a Szovjetunió Genfben megkezdi az új fegyverzetcsökkentési tárgyalásokat a védelmi és űrrendszerekről, a hadászati és a közepes hatótávolságú atomeszközökről.

április 2. – A budai Várban megnyílik az Országos Széchényi Könyvtár.

április 4. – A magyar állami ünnepségen először jelennek meg a történelmi zászlók.

április 26. – További 20 évre kiterjesztik a Varsói Szerződés érvényességi idejét.

május 29. – 39 szurkoló veszti életét, a Brüsszeli, Heysel stadionban megrendezett 1985-ös Bajnokok Ligája (BEK) döntőn, mikor is a Liverpool FC, és a Juventus szurkolói egymásnak estek a rossz minőségű stadionban, és pánik, tömeghisztéria tört ki, mely a labdarúgás történetének, egyik legnagyobb tragédiájába torkollott.

június 1416. – A monorierdői kempingben sor kerül a monori találkozóra, a Kádár-rendszer értelmiségi ellenzékének első nagy találkozójára

szeptember 1. – Francia és amerikai tudósok megtalálták az 1912-ben elsüllyedt Titanicot Új-Fundlandnál.

november 1. – Megnyílik a Ferihegyi repülőtér 2-es terminálja az utazóközönség számára.

november 2. – Megalakul a 100 Tagú Cigányzenekar.

november 21.Ronald Reagan amerikai elnök tájékoztatja az Észak-atlanti Tanács soron kívüli ülésén résztvevő állam- és kormányfőket Gorbacsov-val folytatott genfi tárgyalásairól.

november 29.Svédország és Magyarország eltörli a két ország közötti vízumkényszert.A CIKK FOLYTATÁSA....Nincsenek megjegyzések: