2010. augusztus 16., hétfő

ENERGIACSERE FAJTÁI


Az emberek közötti érintkezésben minden esetben szerepet játszik az energia és annak cseréje. A chi-kung hozzásegít bennünket energiánk tudatosításához. Az energiacsere alapvetően több szinten is történik, ahogy az alábbiakban látható. Testközelség. Egy személy energiamezejében való tartózkodás, amikor valakinek az energiamezeje közvetlenül egy másik személy energiamezején belül található, akkor hatást gyakorol egymásra. Ez körülbelül 1 méterre terjed ki. A pozitív kisugárzású, jó emberek közelségében tartózkodni jó hatással lehet ránk. Feltöltődhetünk általuk. Az ellenkezőjére is adódhat példa bőven. Ha úgy érezzük, hogy valamely személy közelében energiánk rohamosan csökken, kerüljük el társaságát. Amennyiben ez nem lehetséges, próbáljunk meg gondolati úton védőburkot vonni magunk köré, “védekezzünk”.
Érintés. Valakinek a megérintése tudatosan végzett közvetlen fizikai érintkezést jelent. Érintkezés során energiát bocsátunk ki és veszünk át szándékunknak megfelelően. Ilyenkor szintén pozitív és negatív hatássokkal kerülhetünk szembe.
Ölelés. Ha megölelünk valakit, akkor a főbb belső energiainformációs központjaink, a csakráink közvetlenül is csatlakozhatnak egymáshoz, így nagymértékű energiacserére kerül sor. Barátságból, szeretetből történő pozitív emóciók által kísért ölelés igen jó hatással lehet közérzetünkre.
Szex. A szex igen nagyfokú energiacserét idéz elő, amelynek során a jin és a jang energiák kölcsönösen cserélődnek, és ideális esetben kiegészítik, kiegyenlítik mindkét személy energiáit. Különösen a tantrikus meditációba átlényegülő magasabb tudati szinten megélt szex ,mely a jin és jang összeolvadásával egy zárt energia-körforgás átélését is lehetővé teszi. Ezt a fokozatot a tantrikus jógagyakorlatok és a meditáció magasabb szintjeinek ismeretében érhetjük el.

Masszázs. A különféle masszázsok és akupunktúra során sok stimulálási pontot használnak. A masszázsnak sok különféle fajtája létezik. Mindegyik típus jellegzetessége, hogy a masszírozó a masszírozott energetikai rendszerét megpróbálja helyrebillenteni, a test energiáit harmonizálni valamilyen érintéses módszerrel.

Nincsenek megjegyzések: