2010. augusztus 25., szerda

Merj mindig mást megtenni!


Ha új feladatba kezdünk, úgy motiváljuk magunkat célunk elérésére (ez lehet testi, lelki, szellemi cél), hogy minden izomkötegünk, idegszálunk, agysejtünk és célirányos figyelmünk a koncentrációnk fókuszában legyen.

Koncentráljunk, összpontosítsunk testi-lelki erőinket egybevetve, zsigerből minden sejtünkkel erősítsük a célba érést. Így sikerülhet elérni vágyainkat, az eddigieknél sokkal többet leszünk képesek alkotni.

A sikert mindig saját képességeinkhez mérten könyvelhetjük el.
Aki lépésről lépésre képes fejleszteni érzékszervei működésének kapacitását és képes összpontosítani energiáit, az képessé válhat arra is, hogy a pozitív gondolatokat és a vizualizált képeket mélyen, önszuggesztióval átélje, és bázisként használja. Így a negatív gondolatokat tudatosan kirekeszti, szinte száműzi. Aki hajlandó és képes újabb és újabb sejtjeit aktivizálni és működésre késztetni, az egyre több és több dologban képes kreatívan nagyot alkotni. Ez természetesen vonatkozik a külalakkal kapcsolatos problémákra is, hiszen a fentiek értelmében – ha új és újabb funkciókat működtetünk (testit, lelkit, szellemit), azok új és újabb sejteket edzenek, frissítenek és hoznak akcióra kész állapotba még akkor is, ha éveink száma egyre több. Így fiatalodunk meg azáltal, hogy a megszokottól többet és mást leszünk képesek kreatívan végrehajtani. Szerintem valahol ez lehet a testi, lelki, szellemi frissesség és az ifjún maradás egyik nagy titka. Merjünk tenni mindig valamivel többet, mint amennyit eddig megszoktunk, olyat, ami az igazi örömünket is szolgálja.

B.I.

Nincsenek megjegyzések: