2010. augusztus 22., vasárnap

Önmegerősítő alapprogram

Tudatosítsuk önbecsülésünket, határozottságunkat, erősítsük öntudatunkat. Hozzásegítő gyakorlatok: vizualizáció, meditáció, jóga, chi-kung légzés, csakralégzés.
  • Merjünk magunknak igazi örömöket szerezni, és elsősorban önmagunknak akarjunk megfelelni. Tegyük mindezt lelkiismeret-furdalás nélkül. Hozzásegítő gyakorlatok: mozgásterápia, természetes étkezés, kozmetikai masszázsok, szín- és illatterápia. Ajándék önmagunknak.
  • Ne hagyjuk senkinek, még családtagjainknak se, hogy lerombolják énképünket, saját képességeinkbe vetett hitünket. Hozzásegítő gyakorlatok: vizualizáció, meditáció, energiagyűjtő gyakorlatok: chi-kung, thai chi, jóga.
  • Tűzzünk ki lelkesítő célokat magunk elé, motiváljuk önmagunkat és induljunk el a megvalósításhoz vezető úton. Hozzásegítő gyakorlatok: mozgás, teremtő és vizuális képzelet gyakorlati alkalmazása, önismeret és ráhangolódás gyakorlatai.
  • Fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, és szeressük minden egyes porcikánkat – akkor minden sejtünket változásra tudjuk bírni. Mindenki az, aminek hiszi magát. Hozzásegítő gyakorlatok: mozgás, teremtő és vizuális képzelet gyakorlati alkalmazása, önismeret és ráhangolódás gyakorlatai.
  • Koncentráljuk erőinket egy célra. Csak így leszünk képesek csúcsteljesítményre. Hozzásegítő gyakorlatok: vizualizáció, meditáció, tudatos és tudat alatti elménk ráhangolódásának gyakorlatai, jóga, energetizáló gyakorlatok. Megjegyzés: aki végigolvassa ezt a könyvet, megtudhatja, nekem mennyire sikerült összpontosítanom…
  • Táplálkozásunkban még akkor is találjunk örömet, ha éppen nem illik bele az életmód-változtatási programunkba. Bármit eszünk, lelkiismeret-furdalás nélkül fogyasszuk! Tudati szinten ne programozzuk sejtjeinknek a negatív üzeneteket: pl. “Ettől biztos hízom…” Legyünk nyugodtak, mert ha másnap mozgással és böjtös, méregtelenítő programmal ellensúlyozzuk a kalóriákat, visszaállíthatjuk az egyensúlyt. Hozzásegítő gyakorlatok: zsírégető mozgás, mentális kiegyensúlyozó gyakorlatok, pozitív gondolkodás.
  • Részesítsük előnyben a természetes, biológiai értékeket tartalmazó tápanyagokat, melyek fizikumunkat csúcson működtetik, aktiválják a szunnyadó erőforrásokat, és a hormontermelő rendszert. Ezek frissességre és kreativitásra késztetnek, egészségessé teszik belső szerveinket, széppé a bőrt, formássá a külalakot. Máris jobban érezhetjük magunkat a bőrünkben. Hozzásegítő módszerek: egészséges táplálkozás, természetes vitaminok és étrend-kiegészítők.
  • Derűsen fogjuk fel az életet, próbáljunk meg nevetni a hibáinkon is. Aki önkritikus humorral tud nevetni, annak nyert ügye van, mert mindig képes mindent újrakezdeni és felépíteni! A tánc, a mozgás és a biológiailag értékes élelmiszerek és kiegészítő tápanyagok is erősítik testi-lelki funkcióinkat, pozitívan hatnak a sejtek és a hormonok működésére. Ezzel befolyásolják érzelmeinket, hangulatunkat, ami nagyon fontos tényező. Hozzásegítő gyakorlatok: tánc, lélektest-tánc, a mozgás minden formája.
  • Törekedjünk minden szinten az egyensúlyra. Társas és üzleti kapcsolatainkban a problémamegoldó és lelkiismeretes együttműködés az, ami hosszú távon is eredményes. Talán ez a nyugodt és békés alvás egyik feltétele is. Hozzásegítő gyakorlatok: a koordinált mozgások és az ezzel egybekötött mély légzések, jóga, relaxáció, meditációs gyakorlatok, energetizáló gyakorlatok.
Bíró Ica

Nincsenek megjegyzések: