2010. december 4., szombat

Az aura és a csakrák összefüggései


A csakrákról később lesz szó, de hogy összefüggéseiben lássuk, hogyan is működik energetikai rendszerünk, röviden vegyük át a csakrák és az aura működésének alapszabályait.

A gerinc mentén létezik az a függőleges energiavezeték, melyet két fő meridiánunk elöl a befogadó vezeték és hátul a kormányzó vezeték alkot. Jin és jang. Ehhez az erőáramhoz kapcsolódik elölről is és hátulról is az a hét kúp alakú fő csakra, melyek energetikai információs központjaink. Ezek forgómozgású tölcsér formájú örvények az energiamezőben. A hét fő energia-központunk tölcsérei a gerincoszlop felé szűkülnek elölről és hátulról egyaránt. Az alsó első csakra a gerincoszlop alján helyezkedik el, és tölcsére meghosszabbítja az erőáram hosszát lefelé, míg a felső hetedik csakra a koponya tetején helyezkedik el, és tölcsére a fejtető fölé hosszabbítja meg az erőáramot túl a fizikai testen. Az aura minden rétegéhez csatlakozik egy csakra, az első az első réteghez, a második a másodikhoz, a harmadik a harmadikhoz és így tovább 4-4, 5-5, 6-6, 7-7.
A csakrák biológiai funkciójukban kapcsolódnak a fizikai test megfelelő testrészeihez, a belső elválasztású mirigyrendszereihez és az idegekhez. Ezenkívül pszichológiai funkciót is ellátnak. Az aurarétegek és a csakrák fő feladata, hogy vitalizálja az egyes energiatesteket, így a fizikai testet is, valamint hogy biztosítsa az aurarétegek közötti energia- és információátvitelt, mely végül is befolyásolja a test funkcióit és egészségi állapotát.

Nincsenek megjegyzések: