2010. december 9., csütörtök

AURA: 4. MENTÁLTEST

4. MENTÁLTEST felsőszintje – kauzáltest – a negyedik auraréteg a szív csakrához kapcsolódik, mely az átalakító szeretet révén a két világ a fizikai és a spirituális közötti átjáró híd szerepét tölti be azáltal, hogy valamennyi energiának át kell haladnia rajta. Ez az a kapu, melyen a magas szintű spirituális energia a szív szeretetének átalakító tüzén áthaladva a magasabb szintekről (5, 6, 7 auraszint) a fizikai testben is felfoghatóvá válik. Az alacsonyabb szintű fizikai energia (1, 2, 3 auraszintről) a szív szeretetének átalakító tüzén áthaladva ellenben spirituális energiává képes formálódni. A kauzáltest a felső én, az ego szintje.

Ez az auraréteg híd a fizikai és a spirituális síkok között, melyben a lelkiségünk és szeretetünk által az intuícióink sugallatainak hatására fejlődhetünk.
Itt teremtődik meg a szeretet energiája, melyen keresztül megélhetjük ezt a nemes érzést. A társkapcsolati, a családunkra kivetített és az egész emberiség iránti szeretet ezen keresztül nyilvánul meg. Felső mentáltest az akarat, bölcsesség, cselekvés fogalom köre, melyből a bölcsesség a tudásból és a szeretetből tevődik össze. Ez az ember valódi lényege, egyénisége, individualitása, a legfelső isteni énje. A felső mentáltestünk segítségével ismerhetjük meg létünk valódi célját és forrását, találhatjuk meg életünk értelmét.

Nincsenek megjegyzések: