2010. december 8., szerda

AURA: 3. MENTÁLTEST

3. MENTÁLTEST alsó szintje – a gondolatok aurája – az aura harmadik rétege és a harmadik csakra az akarattal és a mentális élettel, a logikus gondolkodással áll kapcsolatban. Ez a test még finomabb összetételű, mint az előzőek. A mentális test gondolatformáink rendszerét tartalmazza és tárolja. Személyiségünket meghatározó intenzív gondolatok jól formált erőkké válnak, melyek nagy befolyást gyakorolnak életünkre, személyiségünkre (lásd: a gondolat és az akarat teremtő ereje).

Az ember egyik tudathordozó eszköze a mentális test, mely az emberi test alsó alkotórészeihez tartozik. Ez az intellektuális test a személyiség az én kifejezésének szintje. Felépítése végtelenül finom, állandó mozgásban, hallásban és fényhatások tónusaiban fejeződik ki. Hasonlóan az asztrális testhez, a képzelet és a gondolatok tisztításával fejlődik. Úgy, ahogy a tudat szférájában az elképzelések fokozott finomításával a világmindenség egyre szélesebb rétegeit vonja be. Ovális formája annak mértékben növekszik, ahogy az ember tudata fejlődik, szélesedik. Főleg a magasztos eszmék, fogalmak megvalósítására ad lehetőséget. Az aktív gondolkodás folyamata, amely megtisztult az alantas szenvedélyektől, és nemes célok irányítására irányul, valóságosan növeszti a gondolati testet. A magasan fejlett embernél ez csodálatosan tündöklő, finom, tiszta, vakító fényekben mutatkozik meg. Ennek érdekében az értelemnek az emberi akaratot legyőző szenvedélyek fölé kell emelkednie, vagyis az asztrális tudatot legyőzve nem a vágy, kívánság, hanem a mentálisan irányított akarat uralkodik az emberen. Az elme nevelése nagy jelentőséggel bír, mert az ember azzá válik, amire gondol. A világos, következetes gondolkodásmód, mely belső igazsággal és önzetlenséggel áthatott, megtisztítja az elmét az alantas szenvedélyektől, és a tudat forrásához a felső énhez irányít. Megtisztítva és fejlesztve elménket pozitív energiák közvetítőivé válhatunk, hiszen semmi sem olyan könnyen átadható, mint a gondolat. Ha az elme rezgései határozatlanok, akkor könnyen behatolnak különféle külső gondolatok a magnetikus áramlás révén, mely körülvesz. Ha ellenben az elme rezgései határozottak, célirányosak, energikusak, nemesek, akkor csakis a hozzájuk hasonló gondolatokat vonzzák magukhoz. A nem kívánatosakat eltaszítják.
Az első három auraréteg a fizikai síkhoz, a halandó testhez kapcsolódik szorosabban. Az aura többi rétege a magasabb szellemi szintekkel áll kapcsolatban.

Nincsenek megjegyzések: