2011. január 19., szerda

A KOR NEM SZÁMÍT



Ezt azoknak üzenem, akik esetleg koruk miatt tartózkodnak a testszépítő programtól. Sokan már a negyedik X körül eleve megadják magukat az idő kérlelhetetlen múlásának. Kérem, ne tegyék! Az eddig leírtak is azt bizonyítják, hogy csakis pozitív élmények részeseivé válhatunk, még akkor is, ha egy kicsit elszállt felettünk az idő. Ne legyünk sosem passzívak, ennek a korosztálynak is pont olyan nagy szüksége van egy jól irányított mozgásprogramra, mint másoknak. Vagy még több is!

Küzdjünk az öregedés ellen, ne engedjük, hogy bármit is elvegyen tőlünk. Legyünk erősek, aktívak és büszkék, szeressük önmagunkat, és ne adjuk fel a harcot. Ne törődjünk bele az elhízásba. Ellenkezőleg, küzdjünk ellene mozgással is. Tartsuk jó karban testünket, ezzel is lassítjuk az öregedés hatásait. Erősítsük meg petyhüdt izmainkat, merev ízületeinket és inainkat. Egyenesítsük ki gerincoszlopunkat és tüntessük el a cellulitiszes bőrfelületeket. Csak egy kis türelem, kitartás, akaraterő, és győzhetünk! Mint már említettem: az izom mindig és minden korban aktivizálható, az egyetlen testalkotó elemünk, mely nagyon gyorsan formába hozható. Ez a tudat is adjon erőt, mert sohasem késő elkezdeni. Ha eddig elhanyagoltuk a testedzést, a több tíz évi kihagyás miatt egy kicsit több türelemre lesz szükségünk.

Negyven felett legalább 4-5 hónap rendszeres és kitartó munka kell, hogy behozzuk a lemaradást. Higgyük el, hogy képesek leszünk rá. A változásért mindig tenni kell! Rajta, cselekedjünk! A sportolás mint egészségvédő tevékenység minden korosztály részére kívánatos. A fent említett problémák természetesen elkerülhetők, ha valaki fiatalon kezd el edzeni. A testszépítő programok alkalmasak arra, hogy a korosztályok a maguk sajátos szempontjai alapján végezzék a gyakorlatokat, az edzés alapszabályait figyelembe véve.

Zárásként pedig itt lássatok egy közel 10 évvel későbbi képet együtt nézzünk meg az 1994-1996 időszakhoz készített felső fotót!

Holnap megnézzük korcsoportok szerint és hogy mit is jelent az, ha elvégezzük a lélek- és testszépítő programot!

Plusz az ottani kép készítésekor a 2004-hez képest is eltelt 5 év!



B.I.

Nincsenek megjegyzések: