2010. szeptember 1., szerda

A tudatalatti

Véssük emlékezetünkbe: mihelyt tudatalattink elfogad egy eszmét (testszépülés, karcsú alak, egészség stb.), képes a végsőkig kihasználni hatalmas lehetőségeit. Az elme célprogramja elérésének érdekében szerveink működését is célirányosan befolyásolja. Ehhez elegendő, ha realitásként átérezzük vágyunkat. Ez a legfontosabb szabály (a könyv további fejezeteiben is).
Csak pozitív erősítő gondolatokat és szavakat mondogassunk. A siker csak így érhető el. Soha ne gondoljunk, vagy mondjunk lemondó, reménytelen, gonosz vagy hitetlen kijelentéseket. Hitnek és reménynek mindig lennie kell!

A TEREMTŐ ÉS VIZUÁLIS KÉPZELET GYAKORLATI ALKALMAZÁSA

A teremtő képzelet technikájának alkalmazása az egyik legkézenfekvőbb, mindig és mindenhol alkalmazható módszer. Relaxál és újra tölt egyidejűleg. Az ideálteremtés önszuggeszciós módszerrel úgy történik, hogy pozitív célokat ültetünk be hittel és akarattal közvetlenül a tudatalattinkba. A módszer hatékonyságát az orvostudományokban is elismerik, természetes gyógymódokhoz alkalmazzák egyre nagyobb sikerrel. Mivel minden gondolat jó, rossz, erős vagy gyenge, elektromagnetikus hullámokat bocsát ki. Ezért, ha minél nagyobb intenzitással koncentrálunk egy adott elképzelésre, annál közelebb kerülünk a megvalósulásához. Vágyképeink megvalósulását erősítő szavak ismételgetésével is fokozhatjuk (erről a következő fejezetekben). Az agyunkat irányítva hittel és belső lelki indíttatásból vetítsük ki vágyainkat. Képzeljünk el magunk elé egy pergő filmet, melyben minden jövőnkre vonatkozó beteljesült vágy felismerhető. Annak érdekében, hogy látomásunk levonuljon a tudatalattiba, mélyen ellazult, relaxált állapotba kell kerülnünk.

Nincsenek megjegyzések: